اشترك في النشرة البريدية

حمسة النخي الهندية Indian Hmsh

حمسة النخي الهندية Indian Hmsh

حمسة النخي الهندية Indian Hmsh


حمسة النخي الهندية Indian Hmsh
الوصفة من مطبخ الشيف المبدعة nada_aljarallah  تسلم الايادي الطيبة


المقادير :
.
.
3 كوب نخي مسلوق
2 راس بصل مفروم
5 فصوص ثوم مهروس
1 شدة كزبره
2 ملعقه من اجار المنجا الهندية
1 ملعقه كبيرة من حبوب الخردل
1 ملعقه كبيرة من حبوب الكمون
1 ملعقه كبيرة من حبوب الكزبره
1 ملعقه من الفلفل الاحمر المجروش
ربع كوب معجون لصبار
بهارات كاري وفلفل اسود
ملح
ربع كوب زيت للحمس
نص كوب من ماي النخي
.
.
الطريقة :
.
نحمس حبوب الخردل مع حبوب الكزبره والكمون بالزيت لمدة دقيقتين بعدين نضيف عليهم البصل المفروم والثوم والفلفل المجروش لغاية ما يشقر البصل اشويه بعدين نضيف اجار المنجا وصوص لصبار والكزبره الخضراء ونقلب المكونات مع بعض بعدين نضيف عليهم النخي ونقلبهم مع بعض عدل واخر شي نضيف البهارات والملح ونحط اشوية من ماي النخي تقريبا نص كوب نترك الخليط على النار لمدة 5 دقايق لغاية ما تتجانس كل المكونات مع بعض نسكر النار ونحاول نهرس النخي بآلة الهرس علشان نحصل على القوام الواضح بالصورة وممكن نقدمه مع اي نوع من الخبز انا قدمته مع الجباتي .. وبالعافية


إرسال تعليق

0 تعليقات