اشترك في النشرة البريدية

كفتة الارز المصرية Egyptian Rice Kofta

كفتة الارز المصرية Egyptian Rice Kofta

كفتة الارز المصرية Egyptian Rice Kofta


كفتة الارز المصرية Egyptian Rice Kofta
الوصفة من مطبخ الشيف المبدعة tuttibene تسلم الايادي الطيبة


المقادير ً
نصف كيلو لحم مفروم احمر بدون دهون
ربع كيلو ارز مصري
بصلة متوسطة مفرومة ناعم
5 فصوص توم
كوب خضرة مشكلة ( شبت و بقدونس و كزبرة )
ملعقتين كبار نعناع ناشف
فلفل حامي حسب الرغبة
التوابل ( ملح / فلفل / حبهان و لاورا )
للصلصة :
عصير طماطم فريش
زيت نباتي

الطريقة
الطريقة :
_ ننقع الارز في الماء لمدة ساعة حتى يصبح لونها ابيض شاهق
- نصفي الارز تماما من اي سوائل و نفرده على فوطة حتى يجف تماما
- في مطحنة التوابل نطحن الارز حتى يصبح بودرة خشنة و ليست ناعمة
- نغسل الخضرة و نجففها تماما من اي سوائل
- نأخذ الاوراق فقط من الخضرة لان الساق ممكن تخلي الكفتة تفرط
- نفرم البصلة و نخلط كل المقادير مع بعضها كويس جدا
- في مفرمة اللحم او الفود بروسيسور نفرم الخليط ناعم جدا جدا جدا
- انا فرمتها 3 مرات و خلي المفرمة ترتاح نصف ساعة بعد كل مرة
- المهم نوصل لمرحلة انها تبقى لونها اخضر و ناعمة جدا و بتلزق - ناخد الكفتة نغطيها بنايلون و ندخلها التلاجة ساعة
- عند التشكيل ندهن ايدينا بزيت و نشكلها اصابع
- نحمرها في زيت غزير حتى يصبح لونها غامق و هي مقرمشة
- نجهز الصلصة نضع بعض زيت نباتي بسيط في حلة على النار و نضع عليه عصير الطماطم الفريش و نتركه على نار هادية حتة يسمك قوامه
- نتبل الصلصة بالملح و الفلفل فقط
- ننزل باصابع الكفتة


إرسال تعليق

0 تعليقات