اشترك في النشرة البريدية

كبه باللحم Kebah with meat

كبه باللحم Kebah with meat

كبه باللحم Kebah with meat


كبه باللحم Kebah with meat
الوصفة من مطبخ الشيف المبدعة   ommoayed01 2تسلم الايادي الطيبة

كوبين برغل احمر ناعم 
كوب لحم مفروم
بصله متوسطه 
فصين ثوم
البهارات (كزبره /كمون /بابريكا/ملح /رشه قرفه /فلفل اسود )...
ينقع البرغل في مويه لمده 10د يصفى من الماء الزايد و يفرم مع اللحم وباقي المقادير مرتين وبعدين نضع ملعقه كبيره دقيق ونعجن ونبدأ نحشي ...
الحشوه :نحمر بصل عالنار ثم نضيف فصين ثوم ثم نضيف اللحم والبهارات (كزبره /كمون /فلفل اسود /رشه قرفه )ونحرك واخيرا نضع الصنوبر المحمر ولكم الحريه في وضع دبس رمان او اضافه الكزبره والبقدونس او الحمص او السماق مع الحشوه ..
توضع بالفريزر عالاقل ساعه وبعدها 
تقلى في زيت غزير وحار بعدين نوطي النار الى الوسط ...
&ملاحظه &لازم يكون الزيت في البدايه حار عشان الكبه بارده ف لو خلينا الحراره متوسطه و وضعنا الكبه بيبرد الزيت وتنفك الكبه وتخرب ...
وضروري ونضعها على دفعات عشان ماتلزق ببعض وتتفكك وايضا يبرد الزيت ..
وبالعافيه 😊😊

إرسال تعليق

0 تعليقات